Posláním Domova pro seniory U Kaple je poskytovat seniorům, kteří se nachází v nepříznivé sociální situaci pravidelnou podporu, pomoc či péči při zajištění jejich základních životních potřeb, a to s úctou a ohledem k jejich životnímu příběhu, k jejich schopnostem a možnostem prostřednictvím činností, které služba poskytuje. Nepříznivou sociální situací se rozumí oslabení nebo ztráta schopností zabezpečovat své životní potřeby z důvodů věku, nepříznivého zdravotního stavu.

Cíle služby

Podpora a pomoc klientovi při příchodu do Domova tak, aby s podporou a s pomocí
pracovníků lépe přijímal změnu nového prostředí s maximálním respektováním jeho zvyklostí.

Udržování a rozvíjení soběstačnosti klienta vycházející z jeho aktuálních a individuálních
potřeb. Pracovníci poskytují podporu, pomoc a péči klientovi a motivují jej k udržení
a rozvíjení jeho stávajících schopností a dovedností.

Podpora klienta v sociálním kontaktu s rodinou či blízkými, klienty a pracovníky, zapojování klienta do každodenního života v Domově. Pracovníci podporují klienta ve využívání služeb
a aktivit v Domově a mimo Domov.

Profesionalita – pracovníci se průběžně odborně vzdělávají a dbají na celoživotní profesní růst tak, aby byli schopni poskytovat svou práci kvalifikovaně. Respektují znalosti a zkušenosti svých kolegů a ostatních odborných pracovníků.

Dodržování práv – pracovníci dodržují a respektují práva klienta.

Partnerský přístup – pracovníci vnímají klienta jako rovnocenného partnera. Pracovníci
se ke klientovi chovají důstojně, empaticky a s respektem.

Spolupráce – pracovníci kladou důraz na dobrou spolupráci a komunikaci s klientem,
jeho blízkými a členy pracovního týmu Domova.

Individuální přístup pracovníci přistupují ke klientovi individuálně tím, že respektují schopnosti, potřeby, přání a zvyklosti klienta.

Podněty, pochvaly, stížnosti

Chcete nám pomoci zkvalitňovat službu, máte nějaký podnět, stížnost nebo byste nám rádi udělili pochvalu?

Více najdete v sekci Dokumenty

Aktuální ceník naleznete zde Dokumenty

Kapacita

Domov pro seniory U Kaple poskytuje ubytování pro 30 klientů ve dvoulůžkových pokojích.

Místo a doba poskytování služby

Pobytová služba Domova pro seniory U Kaple je poskytována na adrese č. 1521, Dětmarovice 735 71 a to 24 hodin denně v rámci nepřetržitého provozu.

Cílová skupina

Služba Domova pro seniory U Kaple je poskytována osobám od 65 let věku z Dětmarovic a okolních měst či obcí, které potřebují pravidelnou podporu, pomoc a péči druhé osoby při zajištění svých potřeb, jež nelze zajistit v přirozeném sociálním prostředí, a to ani prostřednictvím terénních a ambulantních sociálních služeb. Do okolních měst a obcí je zahrnuta Karviná, Petrovice u Karviné, Stonava, Dolní Lutyně, Věřňovice, Bohumín, Rychvald, Orlová a Petřvald.