Posláním Charitního domu sv. Kláry je poskytovat na přechodnou dobu podporu a pomoc osobám v nepříznivé sociální situaci danou sníženou soběstačností vlivem věku a zdravotního postiženíkteré je jinak pečováno v jejich přirozeném prostředí, a tím umožnit pečujícím osobám prostor pro nezbytný odpočinek.

Cíle

• Klient máco nejvíce zachovány své zvyky z domácího prostředí - s klientem sestavujeme Plán péče, který odráží jeho zvyklosti, přání a potřeby
  • Klient je podpořen v zachování soběstačnosti v běžných úkonech - klienta motivujeme, aby pečoval o svou osobu, i když jen v drobných úkonech
  • Klient je podpořen v kontaktu se společenským prostředím - příbuzní a přátelé mohou klienta kdykoliv navštívit ; - klientovi nabízíme volnočasové aktivity a možnost kontaktu s okolím
  • Pečující osoba má prostor pro zajištění osobních záležitostí v době, kdy jepostaráno o jejíhblízkého.

• Lidskost – péče pracovníků je laskavá a ohleduplná. Do své práce vkládáme společně s lidskostí i duchovní rozměr.
  • Úcta a respekt – pracovníci respektují vlastní vůli, důstojnost, soukromí a další práva klientů. Jednáme vždy slušně, s respektem a vítáme, když je úcta a ohleduplnost vzájemná.
  • Spolupráce a otevřenost – pracovníci kladou důraz na dobrou spolupráci s rodinou, přáteli a známými klientů.
  • Duchovní podpora – v souladu s křesťanskými hodnotami pracovníci přistupují ke každému člověku jako k jedinečné osobnosti a nabízí duchovní podporu, pokud o ní klient má zájem.
  • Individuální přístup – pracovníci poskytují službu podle individuálních potřeb klientů a v takovém rozsahu, aby klientům pomohli naplňovat jejich potřeby.

Podněty, připomínky, stížnosti

Chcete nám pomoci zkvalitňovat službu, náte nějaký návrh, námět, připomínku nebo i stížnost?

Více najdete na Dokumenty

viz Dokumenty

Kapacita

Odlehčovací služba je poskytována v 5 dvoulůžkových pokojích. Je připravená pro deset klientů.