• 13.1.2017

Rozpečeťování pokladniček Tříkrálové sbírky 2017

Dne 12.1.2017 jsme odpčetili z celkového počtu zapečetěných osmdesáti pokladiček šestnáct z nich. Jednalo se o pokladničky, které byly v obcích Věřňovice a Dolní Lutyně. Ceková vykoledovaná částka z těchto šestnácti pokladniček byla 63 450,- Kč. Pokračovat budeme v příštím týdnu.

Výtah v Charitní domě pokojného stáří sv. Františka opět funguje

Po dvou měsících, kdy jsme museli omezit provoz v Charitní domě pokojného stáří sv. Františka kvůli výměně výtahu za evakuační výtah, opět fungujeme v běžném režimu:-)

Evakuační výtah jsem realizovali s finačním přispěním Moravskoslezkého kraje, který nám poskytl dotaci ve výši 500 000,- Kč. Dotace byla poskytnuta v rámci Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezkém kraji na rok 2016.

logo MSK

Zbývající část byla uhrazena z Tříkrálové sbírky z let 2015,2016 a 2017 a z vlastních zdrojů.

logo TKSVšem dárcům moc děkujeme!

Díky výměně výtahu se podařilo zajistit zvýšení bezpečí našich klientů v případě, kdyby došlo k nějaké mimořádné události v Charitní domě.

Proč se nedá dovolat na pevné linky Charity Bohumín?

Omlouváme se, ale z důvodu

přechodu k novému

telefonnímu operátorovi

nebudou několik dní fungovat

pevné linky středisek Charity

Bohumín (od 6.6.2017).

Charitní dům pokojného stáří sv. Františka:

pevná linka  596 016 070

můžete využít mobilní linku  601 351 077

Občanská poradna v Bohumíně:

pevná linka  596 016 715

můžete využít mobilní linku  739 002 717

Ředitelství Charity Bohumín:

pevná linka  596 013 606

můžete využít mobilní linku 736 766 021

Věříme, že tato nepříjemnost potrvá pouze tento týden.

nové číslo časopisu ROUŠKA

Můžete si přečíst novinky z Charity Bohumín v novém čísle časopisu ROUŠKA v horní záložce.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2016

Dnes bylo rozpečetěno všech 80 pokladniček a celkový výnos Tříkrálové sbírky 2016 v koledovací oblasti Charity Bohumín je 332 382,- Kč.

Všem koledníčkům, kteří při organizaci sbírky i dárcům samotným moc děkujeme. Jejich přízně si moc vážíme!!

Tříkrálová sbírka 2016

Od 1.1.2016 do 14.1.2016, jako již každý rok vyrazili do ulic koledníčci, kteří vás navštíví ve vašich domovech se svými třemi dary. Letos Charita Bohumín vyslala v koledovacích oblastech Rychvald, Doubrava, Věřňovice, Orlová, Dolní Lutyně, Dětmarovice a Bohumín 80 skupinek. Předem děkujeme všem dárcům za dary, které půjdou na projekty Charity Bohumín. Tentokrát se jedná o rekonstrukci stávajícího výtahu v domově pro seniory Charitního domu pokojného stáří sv. Františka.

Dům pokojného stáří sv. Františka pomáhá seniorům již 15. let

Vyšlo čtvrté číslo časopisu Rouška

Co nového se děje v Charitě Bohumín? Jak a komu pomáháme se můžete dočíst ve 4. čísle časopisu Rouška

Třikrálová sbírka 2013

Podívejte se kolik se nám podařilo vykoledovat v Třikrálové sbírce 2013.

Jek dopadly jednotlivé pokladničky se můžete podívat zde.

Všem dárcům ze srdce děkujeme!!

Komu pomůžete Tříkrálovou sbírkou 2012

Tříkrálová sbírka, která se bude již tradičně konat v první polovině ledna 2012, klepe nedočkavě na dveře. Co však bude financováno z chystané sbírky je však již nyní jasné. Obdobně jako minulý rok převládá podpora služeb pro seniory, nemocné a handicapované. Podpořeny budou také služby pro lidi bez domova a v materiální nouzi, stejně jako aktivity pro děti.

Začalo koledování Tříkálové sbírky 2011

Od 1. do 14. ledna 2011 je možné v našich ulicích potkat charitní tříkrálové koledníčky. Tříkrálová sbírka je koná již pojedenácté a její výnos je určen pomoc bližním v nouzi a na podporu charitního díla. V loňském roce vykoledovali charitní koledníci více než 11 milionů korun.

Charitní tříkráloví koledníci opět vyrazili do ulic