Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita Bohumín ve fotografích

Charita Bohumín ve spolupráci s bohumínským fotoklubem K3 zve na výstavu fotografií, která se uskuteční ve dnech 2.7.2018 až 31.8.2018 ve foyer kina K3 Bohumín.

Výstava pootevírá dveře do světa služby sociálně potřebným občanům, starým a nemocným lidem v našem okolí, kterou Charita Bohumín v našem městě poskytuje již 21 let.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Podpořte svým názorem rozšíření odlehčovací služby

Vážení návštěvníci naší webové stránky,

v roce 2019 Charita Bohumín plánuje otevření nového zařízení pro poskytování odlehčovací služby pro osoby staří 18-ti let se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení.

Díky vaší spolupráci bychom rádi získali přesnější představu o potřebách a přáních pečujících osob o své blízké.

Proto bychom vás chtěli požádat o pomoc s vyplněním dotazníku, který nalezente na odkaze viz níže.

Moc děkujeme za váš čas a zárověň si moc vážíme vaší pomoci.

Dotazík pro vyplnění naleznete zde:

Benefiční koncert Pavla Helana a Scholy Nový Bohumín

Dne 31.5.2018 od 19.00 hodin v Kostele Božského srdce Páně v Novém Bohumíně přivítala Schola Nový Bohumín písničkáře Pavla Helana na společném benefičním koncertě.

Dobrovolné vstupné, které se při koncertu vybralo, bylo věnováno Charitě Bohumín na dovybavení odpočinkové zóny u Charitního domu pokojného stáří sv. Františka.

Fotografie z koncertu si můžete prohlédnout na:

Image-1

Přijďte s námi oslavit 20. výročí vzniku Charity Bohumín

Místo: Začínáme mší svatou v 10.30 hod. v kostele ve Starém Bohumíně
Termín: 21. 9. 2017

Změna telefonních čísel pevních linek

Omlouváme se, ale museli jsme změnit naše roky stejná čísla pevných telefonních linek:

Občanská poradna v Bohumíně:

593 035 047 již finguje

Charitní dům pokojného stáří sv. Františka:

593 035 048 - bude aktivováno od 27.7.2017

Ředitelství Charity Bohumín:

593 035 046 - bude fungovat od 1.8.2017

Celorepubliková potravinová sbírka 2016

Také letos budou zaměstnanci Charity Bohumín vypomáhat při pořádání Celorepublikové potravinové sbírky určené pro lidi v nouzi; především maminky s dětmi a osoby bez přístřeší. Bohumínští občané mohou přispět do této sbírky dne 12. listopadu v Kabuflandu Bohumín, kde mohou zakoupit nekazící se potraviny a ty pak darovat do připravencýh sbírkových košů. Sbírka bude probíhat od 8 hodin rána do 8 hodin večera a budou přítomni zamětnanci Charity Český těšín a Bohumín, kteří budou připraveni odpovídat na případné dotazy, poradit při výběru potřebných potravin, pomoci s provozem sbírky.

Místo: Kaufland Bohumín
Termín: 12. 11. 2016, 08:00 — 12. 11. 2016, 20:00

nové číslo časopisu ROUŠKA

Můžete si přečíst novinky z Charity Bohumín v novém čísle časopisu ROUŠKA v horní záložce.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2016

Dnes bylo rozpečetěno všech 80 pokladniček a celkový výnos Tříkrálové sbírky 2016 v koledovací oblasti Charity Bohumín je 332 382,- Kč.

Všem koledníčkům, kteří při organizaci sbírky i dárcům samotným moc děkujeme. Jejich přízně si moc vážíme!!

Tříkrálová sbírka 2016

Od 1.1.2016 do 14.1.2016, jako již každý rok vyrazili do ulic koledníčci, kteří vás navštíví ve vašich domovech se svými třemi dary. Letos Charita Bohumín vyslala v koledovacích oblastech Rychvald, Doubrava, Věřňovice, Orlová, Dolní Lutyně, Dětmarovice a Bohumín 80 skupinek. Předem děkujeme všem dárcům za dary, které půjdou na projekty Charity Bohumín. Tentokrát se jedná o rekonstrukci stávajícího výtahu v domově pro seniory Charitního domu pokojného stáří sv. Františka.